Sağlık Sigortası ve Askerlik

Sağlık Sigortası ve Askerlik , Herhangi bir sağlık ocağından yada hastaneden alınabilecek sağlık heyet raporu. Sağlık raporu da Ukraynaca ..

İçindekiler

Sağlık Sigortası ve Askerlik

Sağlık Sigortası ve Askerlik , Herhangi bir sağlık ocağından yada hastaneden alınabilecek sağlık heyet raporu. Sağlık raporu da Ukraynaca tercüme ettirilip, notere tasdik ettirilecek. Kaymakamlıktan Apostil yaptıralacak.

AIDS testi, Ukraynaca tercüme ettirilip, notere tasdik ettirilecek.

Kaymakamlıktan Apostil yaptıralacak.

ASKERLİK DURUMU

Ukrayna’da bir üniversitede okuyup askerliğinizi tescil ettirebilirsiniz. Bunun için YÖK’ün tanıdığı bir üniversiteyi kazanmanıza gerek yok. Öğrenim göreceğiniz üniversiteden, öğrenciliğinizi kanıtlayan belge ile Milli Eğitim Bakanlığına başvurup özel öğrenci dosyası açtırmanız gerekmektedir. Dosyanızın Ukrayna’daki Türk Büyükelçiliği’nde işleme konulmasından itibaren,askerlik teciliniz öğreniminize devam ettiğiniz süre boyunca her yıl gerçekleştirilecektir. Dosyanızı her yıl büyükelçilikte, öğrenci belgeniz ve elçilikten temin edip dolduracağınız form ile yeniletmeniz gerekecektir. Özel öğrenci dosyasına sahip öğrencilerin büyükelçilikte yaptıracakları her türlü işlem (onay, ilgili belgelerin tercümesi vs.) ve pasaport süresi uzatımı ücretsiz olarak gerçekleştirilir.

Ukrayna’da ki üniversitelerden alacağınız belgelerin, Türkiye’de ki resmi makamlarca tanınması için büyükelçiliğin onayı gerekmektedir.

ASKERLİK TECİLİ

Eğitim görüyor olmak, askerliği tecil ettirmek için geçerli ve yeterli bir sebeptir. Yurt dışı eğitim de doğal olarak tecil işlemi yaptırmanızı sağlar. Dil öğrenimi için 1.5, ön lisans eğitimi için 3.5, lisans öğrenimi için 7, master için 3.5, doktora için ise 6 yıl tecil hakkınız vardır. 29 yaşına geldiği halde lisans eğitimini, 33 yaşına geldiği halde de lisansüstü eğitimini tamamlayamayanların askerlik ve pasaport işlemleri yurt dışındaki diplomatik temsilcilikler tarafından yapılmaz. Ancak bu durum, öğrenci statüsü ile yurt dışına çıkanlar için söz konusudur.

Yurt dışına dil öğrenmek, ön lisans veya lisans öğrenimi yapmak için çıkanların yapmaları gereken şey aynıdır: Askerlik çağına girmiş ve 20 yaşından gün almışsanız, askerlik şubenizden, yurt dışında öğrenim yapmanızda askerlik yönünden bir sakınca olmadığını gösterir askerlik durum belgesi almanız gerekir. Liseyi bitirdiğiniz yıl içinde yurt dışında öğrenime başladığınızı belgelemeniz halinde ya da askerlik çağına girmeden önce yurt dışında öğrenime başlamanız ve öğreniminizi ara vermeden sürdürmeniz durumunda bu belge istenmemektedir.

Yurt dışında Milli Eğitim Bakanlığınca tanınan bir yüksek öğretim kurumunda lisansüstü öğrenim görenler, sevk tehir taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim Genel Müdürlüğüne yapmaları gerekmektedir. Bunlardan erteleme süresi bitenler sevk tehirlerini uzatabilmek için, sevk tehirlerinin bitiminden en az iki ay önce, öğrenciliğinin devam ettiğine dair akseptans ile bulunduğu ülkedeki T.C. Konsolosluğunun eğitim ataşeliğine başvurmaları gerekmektedir.

DİL ÖĞRENİMİ SÜRESİNCE YAPILACAK İŞLEMLER

Dil eğitiminden sonra ön lisans veya lisans eğitimi yapacaksanız veya lisans tamamlayacaksanız, askerlik çağına girmiş ve 20 yaşından gün almışsanız askerlik şubenizden temin edeceğiniz yurt dışında öğrenim yapmanızda askerlik yönünden bir sakınca olmadığını gösterir askerlik durum belgesine ihtiyacınız olacaktır. Liseyi bitirdiğiniz yıl içinde yurtdışında öğrenime başladığınızı belgelemeniz halinde ya da askerlik çağına girmeden önce yurt dışında öğrenime başlamanız ve öğreniminizi ara vermeden sürdürdüğünüz durumda bu belge istenmemektedir. Dil eğitiminden sonra lisansüstü öğrenim yapacaksanız, yine aynı şekilde askerlik şubenizden alacağınız askerlik durum ve müsaade belgesine ihtiyacınız olacaktır.

ÖN LİSANS SÜRESİNCE YAPILACAK İŞLEMLER

Askerlik çağına girmiş ve 20 yaşından gün almışsanız askerlik şubenizden temin edeceğiniz yurtdışında öğrenim yapmanızda askerlik yönünden bir sakınca olmadığını gösterir askerlik durum belgesi. Liseyi bitirdiğiniz yıl içinde yurt dışında öğrenime başladığınızı belgelemeniz halinde ya da askerlik çağına girmeden önce yurtdışında öğrenime başlamanız ve öğreniminizi ara vermeden sürdürdüğünüz durumda bu belge istenmemektedir.

LİSANS EĞITİMİ SÜRESINCE YAPILACAK İŞLEMLER

Askerlik çağına girmiş ve 20 yaşından gün almışsanız askerlik şubenizden temin edeceğiniz yurt dışında öğrenim yapmanızda askerlik yönünden bir sakınca olmadığını gösterir askerlik durum belgesi. Liseyi bitirdiğiniz yıl içinde yurt dışında öğrenime başladığınızı belgelemeniz halinde ya da askerlik çağına girmeden önce yurt dışında öğrenime başlamanız ve öğreniminizi ara vermeden sürdürdüğünüz durumda bu belge istenmemektedir.

YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ SÜRESİNCE YAPILACAK İŞLEMLER

Askerlik şubenizden alınmış askerlik durum ve müsaade belgesi. Bu belge askerlik kararı aldırmış olanlara verilmektedir. Üniversite mezuniyetinizden sonra Türkiye’de askerlik kararı aldırmanız gerekmektedir. Askerlik kararı bağlı bulunduğunuz T.C. Konsoloslukları aracılığı ile de aldırılabilmektedir.

Adres: Katip Mustafa Çelebi mahallesi – Mavi Han İstiklal Caddesi No: 49 D:kat:5  Taksim/İstanbul

Telefon: (0212) 709 87 09 iletişim için tıklayınız

Tarafından desteklenmektedir WordPress. Tarafından tasarlanmıştır WooThemes

Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!